Το ψωμί αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα. Υπάρχουν πολλά είδη ψωμιού όπως χωριάτικο, ολικής άλεσης, σίκαλης, βρώμης, πολύσπορο και σταφιδόψωμο. Τα προνήπια του Αριστοτελείου Κολλεγίου έμαθαν με βιωματικό τρόπο για την διατροφική αξία του ψωμιού, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών από την προσχολική ηλικία. Μετά τη συζήτηση ήρθε η ώρα της… πράξης και οι μαθητές μας, με μεράκι και ενθουσιασμό, «πάντρεψαν» τα υλικά τους για να φτιάξουν πεντανόστιμα ελαιόψωμα!