Πολλοί θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στα αμφιθέατρα και στους χώρους έρευνας του περίφημου ΜΙΤ, δηλαδή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Οι 10 μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου, που ταξίδεψαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα από ένα από τα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και κέντρα βασικής και τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως.
Το ΜΙΤ ιδρύθηκε από τον Γουίλιαμ Μπάρτον Ρότζερς στη Βοστώνη το 1861 ως απάντηση στην πρόκληση της αυξανόμενης τότε εκβιομηχάνισης των ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του ραντάρ και των αδρανειακών συστημάτων καθοδήγησης σε συνάρτηση με την αμυντική έρευνα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και του Ψυχρού Πολέμου. Τα τελευταία 60 χρόνια η έρευνα και η εκπαίδευση στο ΜΙΤ έχουν επεκταθεί στις θετικές επιστήμες, στην τεχνολογία, στα οικονομικά, στη φιλοσοφία, στη γλωσσολογία, στις πολιτικές επιστήμες και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αν το άθροισμα του κύκλου εργασιών των εταιρειών που ιδρύθηκαν από αποφοίτους ή καθηγητές του ΜΙΤ συγκρινόταν με το εθνικό προϊόν των χωρών του κόσμου, το ΜΙΤ θα ήταν η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Οι μαθητές μας και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί πήραν μία «γεύση» της πανεπιστημιακής ζωής του ΜΙΤ, καθώς επισκέφθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και έρευνας, εργαστήρια και παρατήρησαν πως γίνεται το μάθημα. Μάλιστα, ένιωσαν ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι στην κεντρική είσοδο, καθώς και σε άλλους χώρους του πανεπιστημίου υπήρχαν επιγραφές και αναφορές σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.